Zenészeink szép eredményei

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

2008. április 11-12-én rendezték meg a III. Dél-Dunántúli Regionális Fafúvós Versenyt, Kaposváron a Liszt Ferenc Zeneiskolában. A rendezvényen 39 Zeneiskola képviseltette magát.
Klarinéton, fuvolán, oboán és fagotton tanuló gyermekek vehettek részt a versenyen, ami a 156 jelentkezo miatt két napon keresztül zajlott. Elso nap a fuvolások és oboások, másnap pedig a klarinétosok és a fagottosok kerültek sorra. Fuvolából I-VI korcsoport, a klarinéton I-IV korcsoport volt. A résztvevoknek két muvet kellett játszaniuk kotta nélkül, melybol az egyik kötelezo darab volt, tehát azt az adott korcsoporton belül mindenkinek el kellett játszania, a másik pedig szabadon választott. A zsuri mind neves muvész, akiknek meg kellett felelni.
Újpetrérol a Siklósi, Kanizsai Dorottya Zeneiskola képviseletében: Gergely Boglárka (fuvolán, I. korcsoportban), Kovács Renáta (klarinéton, II. korcsoportban), Zeier Viktória (klarinéton, III. korcsoportban), Fülöp Marietta (klarinéton, IV: korcsoportban), és Vokányból: Boros Cintia (klarinéton, III. korcsoportban) vett részt a versenyen. Mindenki nagyon szépen szerepelt és helyt állt, mind a felkészülésben, úgy a megmérettetésen is. Emellett külön büszkeség, hogy Gergely Boglárka III. helyezést ért el, akinek felkészíto tanára: Huszár Eszter, zongorán kísérte: Juhász Tiborné. Fülöp Marietta I. helyezett lett, felkészíto tanára: Koch Ivett, zongorán kísérte: Agárdiné Hohmann Anette.
Koch Ivett

A hozzászólások le vannak tiltva.