TOP-4.1.1-15-BA1-2016-00003 „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Újpetre községben.”

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

ujpetreee

Pályázó neve: ÚJPETRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Projekt megnevezése: Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Újpetre községben

OP név: TOP – Terület- és Településfejlesztési Operatív Program

Pályázati kiírás megnevezése: TOP-4.1.1-15-BA1 – Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése

Projekt helyszíne (régió): Dél-Dunántúl

Projekt helyszíne (megye): Baranya

Projekt helyszíne (település): Újpetre

Megítélt összeg: 134 287 225 .- HUF

Támogatás aránya: 100 %

Támogatási döntés dátuma: 2017.05.29

Forrás: ERFA

Projekt összköltség: 134 287 225 .- HUF

A projekt azonosító száma:TOP-4.1.1-15-BA1-2016-00003

A projekt befejezési dátuma:2018.12.15

A projekt összefoglalása:

A projekt fő célja a háziorvosi, iskola-egészségügyi és védőnői ellátás színvonalának emelése Újpetrén és az ellátáshoz tartozó további 3 településen (Kiskassa, Peterd, Pécsdevecser). Újpetre a Dél-dunántúli régióban, Baranya megye déli részén fekszik. Állandó lakossága 1045 fő 2016. január 1-jén. A projekt célcsoportja a szolgáltatások OEP által lehatárolt körzetébe tartozó lakosság, kiemelten a munkaképes korúak egészségi állapotának javítása. Háziorvosi ellátás esetében az említett négy településen 1632 fő, védőnői tanácsadás esetében összesen 103 fő, iskola-egészségügyi ellátás esetében 142 fő.

A fejlesztendő épület Újpetre Község Önkormányzata 100%-os tulajdonát képezi. Az új, jelen pályázatban fejlesztett épület helyt ad majd a megvalósulást követően háziorvosi rendelőnek, iskolaorvosi rendelőnek és a védőnői tanácsadónak (terhesgondozó és méhnyakszűrő helyiséggel). A rendelőben 1 fő orvos és 1 fő asszisztencia dolgozik betéti társaság keretében, a védőnő az önkormányzat alkalmazásában látja el a feladatait. A projekt keretében 3 db alapellátási funkció infrastrukturális fejlesztése valósul meg: a háziorvosi, iskolaorvosi és védőnői alapellátás. Az eddig különálló épületben található alapellátások integrálása történik meg egy épületbe a fejlesztés során. A fejlesztéssel érintett szolgáltatók érvényes működési engedéllyel, OEP finanszírozási szerződéssel rendelkeznek. A tervezett eszközök beszerzése az egészségügyi szolgáltatások minőségi fejlesztését szolgálja. A fejlesztés során az orvosi eszközökön felül demonstrációs eszközök, informatikai eszközök, várótermi és rendelői bútorok is beszerzésre kerülnek.

Az projekt keretében megújuló energiaforrások is beszerzésre kerülnek, az épületet napelemekkel látják el. A fejlesztéssel érintett épület előtt kialakításra kerül parkoló-férőhely és akadálymentes parkoló-férőhely is. A fejlesztéssel érintett épület udvara is rendezésre kerül, valamint a védőnő számára beszerzésre kerül egy segédmotoros kerékpár, mely a telephelyek közötti közlekedést segíti a jövőben.

A fejlesztés során Újpetrén és az egészségügyi ellátó működési területéhez tartozó településeken élők jobb minőségű szolgáltatáshoz jutnak.

 

A projekt 2018. december 15-én befejeződött.

 

A hozzászólások le vannak tiltva.