Egyesületi hírek

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

 11215189_1468127943515723_4202984041817015102_nEgyesületünk tánccsoportja, mint azt már sokan hallották, tapasztalhatták- az idei évtől nagy változáson ment keresztül. Új táncoktató, koreográfus segíti csoportunk munkáját Tóth Vivien személyében, aki Babarcról jár hozzánk. Fiatal kora ellenére nemcsak kiváló pedagógus vénájával, de gazdag ötleteivel is segíti hagyományőrző, ápoló munkánkat.

Megújult lendülettel és csapattal próbálunk minden pénteken este a kultúrházban. Az idei évet előreláthatólag 18-20 fellépéssel zárjuk.

Egyesületünk kézműves csoportja és a nyári nemzetiségi hagyományokat ápoló táborunk gyűjtőmunkája révén szeretnénk egy helyi Újpetrei sváb ételekből összeállított és egyéb érdekességekkel fűszerezett receptfüzetet kiadni, mely Ottó Marika néni ötletéből, Gergely Nusi-néni aktív segítésével helyi jellegzetes ételekből,a kis közösség munkájából születik.

Itt szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik ebben a munkában valamint az állandó kiállítás létrehozásában segítették az átörökítő munkánkat. Feladatunk ezek megőrzése és az egyesületre bízott tárgyak megóvása, gondozása.

Ifjúsági fúvószenekarunk működése kis időre szünetel, mivel karvezetőnk újabb kis zenésznek adott életet. Innen is kívánunk neki és családjának erőt, egészséget és ne feledje… visszavárjuk. Zenészeinket pedig kérjük addig is gyakoroljanak szorgalmasan.

Csoportjaink összejövetelei, próbái nyíltak, mindenkit szívesen látunk, aki érdeklődik tevékenységünk iránt.

Egyesületünk éves működését az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatta.emet logoErdeiné Csütörtök Teodóra egyesület elnök

A hozzászólások le vannak tiltva.