„ Ha szerda – akkor Club”-Szorgos Kezek kézműves kör“

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

szorg „ Ha szerda – akkor Club”

Ez a szlogenje annak a maroknyi csapatnak, akik most tartottuk „évzáró” estünket és a névnaposaink köszöntését. Nálunk ez is szokássá vált.

Kik is vagyunk?

Azok, akik megmaradtunk és összetartunk a volt Nyugdíjas Clubtagjai közül. Mindig volt valaki, aki bíztatott bennünket az együtt maradásra. Esténként ki-ki a saját kézimunkáját hozta magával, vagy éppen egyforma, új feladatnak álltunk neki. Szívesen vállaltuk az asztalterítők beszegését vagy az óvónők kérésére sváb népviseletbe öltöztettünk babákat. Játékokat, bábokat is készítettünk, készítünk ma is nekik.

A nyári tábor alkalmával, örömmel vártak bennünket a gyerekek, mert tudták, hogy kedvükre való meglepetés vár rájuk, amit csinálni fogunk. Büszkén vitték haza a bojtbabákat, a sodort zsinórt és egyéb ügyességi munkákat.

Szívesen jövünk össze szerdánként, hisz legtöbben egyedülállóak vagyunk és közösségbe kívánkozunk. Az együttlét mindig feltölt bennünket. Jókedvvel, vidáman vagyunk együtt.

Emlékezünk a régi-régi időkre, szokásokra, ételekre, recepteket hallunk egymástól, melyeket rögzíteni is szeretnénk!

Köszönjük a segítséget azoknak, akik biztosítják, támogatják fennmaradásunkat (Önkormányzat, Német Hagyományőrző Egyesület). Külön hálával mondunk köszönetet Erdeiné Csütörtök Teodórának, aki nemcsak egyesületi hátteret, anyagi támogatást biztosít, hanem önfeláldozóan felkutatja a látnivalókat, és el is visz oda megnézni, tapasztalni, azt. Itt köszönjük a kisbuszt is.szorg1

A legutóbbi Liptódi és Sombereki kirándulásunk felejthetetlen volt!

Következő ilyen kirándulásunk Véménd, Palotabozsok, Geresdlak lesz.

Ezt a csapatot érdemes lenne felduzzasztani!

Szeretettel hívunk, várunk minden ügyes kezű asszonyt, lányt, aki szereti a közösséget és tud azonosulni az e fajta „hobby”-val. A nyári szünet után szeptember 3.án találkozunk újra.

 

„Szorgos Kezek” kézműves kör tagjai

A hozzászólások le vannak tiltva.