Napközis tábor 2017

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Tisztelt Olvasó!

Szeretném megosztani Önökkel élményemet, tapasztalataimat az idei már 9. Újpetrei táborról.  Már nem csak a helyi családok és gyermekeik kedvence, hanem-ahogy régen is a Parkerdőbeli táboroztatásoknál-sok sok helyről érkező családok, gyermekek kedvence is hisz már ismerősként jönnek újra és újra!

Híresek lettünk?

Módom van az egyesület keretein belül és fellépések alkalmával számos kis és nagyvárosban, községekben a tánccsoporttal szerepelni és mondhatom, sok helyen méltatják ezt az „Újpetrei” kezdeményezést!

Eltelt ismét egy év, ami azt jelenti, hogy újra túl vagyunk egy fantasztikus két hetes táboron a német nemzetiségi hagyományőrző egyesület szervezésében.

Az ide létszám kiemelkedő, ugyanis 92 főre duzzadt a kezdeti 35 főről. A gyermekek nagy része természetesen a falunkból, míg a többi a környező falvakból, városokból érkeztek. De térjünk vissza a táborra. Az idén a jövőre 70 éves kitelepítés alkalmából nagyon sok mindent tanulhattunk, hallhattunk, olyan előadásban és dolgokat, amit még nem. Dóri óvó néninek köszönhetően a kicsik elsétáltak a faluba és olyan emberekkel beszélhettek, akik megélték a kitelepítést (Halbich Anna néni). Majd volt egy nagyon szuper kirándulásunk Fekedre, ahol rengeteg sváb ház található és a témával kapcsolatban sok feladatot kaptak kicsik és nagyok, amit persze nagyon élveztek. Itt kell megjegyezni, hogy a tábor kezdete óta résztvevő gyermekek mára már érettségizett felnőttekké cseperedtek és mindent félretéve igyekeznek a táborba mégis a táborba jönni.

Nagy élmény volt a Zsályaligeti kirándulás, szuper környezetben. Programunkból nem hiányozhatott a strand, amit minden résztvevő nagyon élvezett. Természetesen kézműves foglalkozások is voltak az idén is: kosárfonás, nemezelés, társasjáték, társas játék program, és Zoli bácsi elmaradhatatlan íjászkodása, lövészete, valamint Ilike néni kiállításra szánt mozaik,-patchwork képkészítései. A nagyoknak a tudásközpontba szervezett látogatása Renáta nénivel nagyon tanulságos dolog volt, hisz a régi Újpetréről láthattak, hallhattak, tapasztalhattak. Végül de nem utolsó sorban egy nagyon szuper színdarabot tanultak meg nagyjaink Álmos Úr –bácsi vezetésével, amit az Újpetrei falunapon is láthatott minden érdeklődő.

Hát röviden ennyi!

Szeretném magam és többek nevében, de főleg a gyermekek nevében is megköszönni a sok segítséget, élmény gazdag programot Ilike,-Renáta,-Dóri,-néniknek, Álmos,-Zoli bácsiknak, Fekete Lászlónak a háttérmunkát, valamint szülőknek, támogatóknak, akik nélkül nem jöhetett volna létre a tábor: önkormányzatok, német önkormányzatok, magán támogatók, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nemzetiségi pályázata.

Csuka Piroska

EMET_logo_fekete_feher

A hozzászólások le vannak tiltva.