Óvodai Hírek:

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

ovdÓvodánkban az idei évtől 56 gyermek kezdte meg a nagybetűs óvodai életet.( Újpetre:34; Pécsdevecser:2; Peterd:8; Kiskassa:2; Palkonya:8; Vokány:2 ) Nagy örömünkre Palkonya is csatlakozott most már körzetileg is társulásunkhoz.

További jó hírünk, hogy nemzetiségi óvó nénink is van, Hartmann Bettina személyében, aki jelenleg gyakornoki státuszát kezdte meg. Kívánjuk, hogy találja meg számítását intézményünkben és gazdagítsa óvodánkat tudásával, személyiségével.

Ahogy minden évben ilyenkor, kis „zárszámadást„ tartunk, és felmérjük eredményeinket, teendőinket a továbbiakra nézve.

Programjainkat, ahogy évközben itt már megjelentek a szülői, támogatói elismerésről szóló vélemények, mi is eredményesnek mondhatjuk és persze mindig kicsit hozzátéve, javítva hagyományosnak, nagyon jól sikerülteknek minősíthetjük. Az óvoda iskola szétválása ellenére megtartottuk a jó kapcsolatot, és az óvoda-iskola átmenet kapcsán a közös programokat, teendőket is (Márton nap, világnapok, jeles napok, előadások, barkácsolások a német egyesületi tagokkal is…). Óvodai közösségünk innovatív, elhívatott hozzáállását mi sem bizonyítja jobban, minthogy újabb és újabb közösséget formáló, hírünket öregbítő kapcsolatot tartunk fenn partnereinkkel.Óvoda

2015-ben a következő tárgyi felszerelésekkel, eszközökkel fejlődött óvodánk: az udvarunkon elhelyezett játékokon és tárgyi eszközeinken, az óvoda épületén a nyári nagytakarítási időszakban dadus néniknek (Szilvi néni, Irénke néni), az önkormányzati karbantartóknak, ill. a fenntartó által biztosított közmunkásoknak köszönhetően a javítási, festési feladatok a tervek szerint megtörténtek.

Az elmúlt tanév munkatervében meghatározott feladatok, fejlesztések megvalósítása maradéktalanul megtörtént. Az új tanévet már így kezdhettük: parketta felcsiszolva, lakkozva mindkét csoportban (Kornfeld apuka jóvoltából), bútorzat parkettavédő kupakokkal felszerelve, felnőttek részére kulturált, természetes fénnyel rendelkező étkező/kávézó kialakítva (Jávorka apuka jóvoltából), sószoba kiépítve a logopédus, ill. fejlesztő szobából, udvari játékok baleset veszélyességi szempontból átvizsgálva /fenntartói/, valamint gumilapos ütéscsillapítás a komplex mozgásfejlesztő fajáték alatt kialakítva. Udvarunkban új ivókút kerül elhelyezésre Felóber család jóvoltából tavasszal.

Tehettük mindezeket a fenntartó társulás, szülői segítség és az óvodai közalapítvány jóvoltából.

Itt szeretném megköszönni a Társulásunk Polgármestereinek, a Képviselőknek, a Német Önkormányzatoknak, a Szülőknek, és a Támogatóinknak mindennemű támogatást, segítséget.

Ahogy tavaly adventben az idén is nagy szeretettel hívjuk, várjuk egy rövid látogatásra, az irántunk, intézményünk, munkánk iránt érdeklődőket.

További terveink:

  • Aknafedőlap akadálymentesítése
  • eszközkészletünk folyamatos karbantartása, javítása.
  • Klímaberendezés szükségességének felmérése
  • Udvari játékok fejlesztése /bővítés/
  • Ergonomikus székek, bútorok vásárlása
  • Homokcsere
  • Informatikai eszközök fejlesztése, cseréje

Az Intézmény dolgozói és óvodásaink nevében: Erdeiné Csütörtök Teodóra óvodavezető

A hozzászólások le vannak tiltva.