Újpetre közbiztonságáról!

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

image002 (1)Az elmúlt napok egyik estéjén a kultúrházba hívták a falu lakóit kötetlen beszélgetésre annak érdekében, hogy együtt közösen védjük meg értékeinket.

Sajnos a jelenlévők száma 25 fő körül volt, ami meglepő, hiszen külön-külön mindenki háborog, ha a saját értékeit lopják el. Amikor pedig megbeszélhetnénk, hogy mit tegyünk, nem jönnek el.

Igaz, a fórumot a képviselő-testület szervezte, ennek ellenére három képviselő úr nem jött el, amit a jelenlévők szóvá is tettek, mondván, miért várjuk el a falu lakóitól, hogy eljöjjenek, ha a képviselők sem jöttek el.

A fórumon szó volt arról, hogy nagyon sokat kell tennünk azért, hogy biztonságban éljünk. Ezért mindannyian tehetünk.

Például:

–     Ha valaki elmegy otthonról, szóljon a szomszédnak, figyeljenek a házára.

–     Az ajtókat, ablakokat mindig zárjuk be, ha nem vagyunk a lakásban. Ugyanúgy zárjuk az utcai kapukat.

–     Idegent, akár árus, akár más céllal akar a lakásba bejutni, ne engedjük be.

–     Ha gyanúsan viselkedő idegen személyeket látunk a faluban, szóljunk polgárőrnek, vagy a körjegyzőségre, akár telefonon is.

A fórum célja részben az is volt, hogy a kis létszámmal működő polgárőrség létszámát növeljük. Ennek érdekében itt is kérek mindenkit, aki a 18. életévét betöltötte és büntetlen előéletű, jelentkezzen soraikba. Idősebbek és hölgyek jelentkezésére is számítanak. Nyitott szemmel járni nem a kor és a nem függvénye!

Polgárőrnek jelentkezni lehet:

  –    Bazsó Lajosnál,

–      Kraft Ferencnél.

A fórumon résztvevők abban állapodtak meg, hogy 2007. november 19-én (hétfőn) 18.00 órára újból összehívjuk a falu lakóit, hiszen a közbiztonság az egész települést érintő gond.

Ezért kérjük azokat, akik tanácsaikkal, tetteikkel segíteni szeretnének, hogy Újpetrén biztonságban éljünk, jöjjön el erre a kötetlen megbeszélésre, hiszen csak összefogva, közösen tudjuk ezt elérni.

A hozzászólások le vannak tiltva.