Háziorvosi Tájékoztató

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Tisztelt Betegeink!

Sajnos az a helyzet, amitől tartottunk bekövetkezett, a koronavírus járvány Magyarországon is egyre jobban terjed. Annak érdekében, hogy a terjedést minél jobban lassítani tudjuk, változtattak egészségügyi jogszabályokon is, ami lehetővé teszi a járvány ideje alatt, hogy a rendszeresen szedett gyógyszerek miatt nem kell felkeresni az orvosi rendelőt. Telefonon kérheti a beteg gyógyszerei felírását,  ún. e-recept formájában kiválthatja bármely patikában, nemcsak a beteg, hanem az általa megbízott személy a beteg TAJ számával és saját személyi azonosítójával a szükséges gyógyszereket.

A szakorvosi javaslatra szedett gyógyszerek lejárati határidejét a járvány idejére automatikusan meghosszabbították, tehát senkinek nem szükséges beutalóért és javaslatért a rendelőt felkeresnie. A járvány lezajlása után 90 nap áll rendelkezésre a szakorvosi javaslatok meghosszabbítására. Ha valaki saját magán a következő tüneteket észleli:

  • 39 C feletti láz
  • fejfájás
  • száraz köhögés
  • gyengeség

 akkor telefonon keressen meg és így meg tudjuk beszélni a további teendőket. A cél az, hogy minél kevesebb találkozás történjen beteg és egészséges személyek között, ezért szükséges ez a telefonos konzultáció, így védhetjük meg egészséges társainkat.

                                                                                             Dr. Nagy Péter

                                                                                             háziorvos

 

A hozzászólások le vannak tiltva.