Tájékoztató

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Tisztelt Újpetreiek!

Mint arról Önök is értesültek, a kormány szerdán vészhelyzetet rendelt el a koronavírus fertőzés elterjedésének megelőzése érdekében. Pénteken este a miniszterelnök tájékoztatta a lakosságot a kormány rendelkezéseiről.

Veszélyhelyzet fennállása esetén a képviselő-testület feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja, ezért tájékoztatom Önöket a következő hetekre vonatkozó – – az önkormányzat hatáskörébe tartozó –   rendszabályokról, az intézményeink működését érintő változásokról.
Kérem az újpetreiektől, hogy felelősségteljesen, nyugodtan viselkedjenek. Ügyeljenek a gyakori kézmosásra, környezetük fertőtlenítésére. Kerüljék a közvetlen érintkezéseket, a tömeget, csak a szükséges lakóhelyelhagyásra törekedjenek. Az önkormányzathoz tartozó intézményekben (óvoda, hivatal)  fertőtlenítőt biztosítottunk.

Újpetrei Óvoda működése:

Az óvodák működésére vonatkozóan a kormány visszaadta a döntési jogkört az önkormányzatoknak a működtetésre vonatkozóan. Kérjük a szülőket, hogy a védekezés érdekében, ha tehetik döntsenek úgy, hogy nem viszik gyermeküket óvodába. Fokozott gondossággal mérlegeljenek, és ha az otthoni biztonságos felügyelet megoldható tartsák otthon gyermeküket. Minden ilyen esetben a vezető óvónővel tudassák döntésüket, ez az étkezés megszervezése miatt is elengedhetetlen.

Művelődési Ház és a Könyvtár további intézkedésig zárva tart.

 

Újpetrei Általános Iskola:

A kormány bejelentése szerint az általános iskolában hétfőtől a tanulóknak nem kell az intézményben megjelenni. Az új tanítási rendről a tankerület tájékoztatása szerint, csak az új működést szabályozó rendelet megjelenése után adhat az intézményvezető tájékoztatást. A következőkben az intézményre vonatkozó hirdetményeket a szokásos módon teszi közzé.

Kérjük a szülőket, hogy a gyermekeiket ne engedjék csoportosan közterületeinkre.

Intézményi gyermekétkeztetés  és szociális étkezés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára március 14-i levele értelmében a gyermekétkeztetéssel kapcsolatban a  települési önkormányzatok külön levelet kapnak majd. Mivel ezidáig nem érkezett erre vonatkozóan semmiféle útmutatás, ezért további intézkedésig március 18-ától (szerdától)  az általános iskolába és óvodába járó gyermekek részére igénylés alapján biztosítja az önkormányzat az ebédet. Amennyiben a minisztérium útmutatása megérkezik a szülőket az intézmények facebook-csoportján keresztül értesítjük.

Az érintettek az ételt a konyha által biztosított, lezárt, steril dobozban vehetik át munkanapokon 10.00-11.00 óra közötti időpontban a konyhán. A csomagoló dobozokat Újpetre Község Önkormányzata térítésmentesen biztosítja az étkeztetést igénybe vevők részére. Saját ételhordó edényzet használata TILOS! Az ételek házhozszállítására nincs lehetőség.

Akik a térítési díjat egész hónapra befizették és most nem igénylik az étkezést, azoknak elszámolásra kerül a térítési díj.

 A szociális étkezők a konyháról az ebédet a konyha által biztosított edényzetben kapják, saját éthordó használata TILOS! Az ételt munkanapokon 9.30-10.00 óra között vehetik át a konyhán.

Az Újpetrei Közös Önkormányzati Hivatal a személyesen történő ügyintézést a sürgős, létfenntartást veszélyeztető esetekre korlátozza! Ügyfélfogadási időben telefonon és elektronikusan az ügyfelekkel való kapcsolattartás és ügyintézés továbbra is folyamatos az alábbi elérhetőségeken:  Tel.: 72/377-001, 72/377-717, +36306284778. Email: hivatal@ujpetre.hu, jegyzo@ujpetre.hu

Fogorvosi rendelés

A fogorvosi ellátás átmenetileg szünetel. Bővebb információ a rendelő ablakában.

 

Védőnői szolgálat

Beteg gyermeknek illetve beteg felnőttnek szigorúan TILOS a védőnői tanácsadóba belépnie – egy gyermekkel lehetőleg egy kísérő jöjjön – a tanácsadóba való belépés után mossanak kezet!

 Kérjük azokat a hozzátartozóval nem rendelkező, idős lakosokat,  akiknek segítségre van szükségük bevásárláshoz, gyógyszer kiváltáshoz, jelezzék a házigondozók felé illetve az önkormányzathoz a 72/377-001-es telefonszámon.

Az intézményi működésen felül a lakosság biztonságos életvitele érdekében  szükséges,  előrelátó intézkedésekről a Kormány Operatív Törzsének mindenkori útmutatásai szerint fogunk intézkedni.  Kérem Önök is mindent tegyenek meg a biztonságos együttélés feltételeinek megtartása érdekében, vigyázzanak a saját és környezetükben élők egészségére, figyeljenek egymásra. Gondos, fegyelmezett viselkedésükkel segítsék az előttünk álló időszakban az önkormányzat és az intézmények munkáját.

Előre is köszönöm azon magánszemélyek felajánlásait, akik ebben a munkában a segítségünkre kívánnak lenni. Amennyiben szükség lesz rá, úgy értesítjük Őket.

A fennálló veszélyhelyzetben a településen nem engedélyezhetünk, zárt térben 100 főt, nyílt térben 500 főt meghaladó rendezvényt.

A fenti intézkedések a kormány következő utasításáig érvényben vannak.

Kérem szíves megértésüket és türelmüket!

Kraft Ferenc   

polgármester

A hozzászólások le vannak tiltva.