IPARŰZÉSI ADÓ

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Tájékoztatjuk az egyéni és társas vállalkozókat, hogy a 2008. évi iparűzési adóbevallás benyújtási határideje 2009. június 2. A bevalláshoz szükséges nyomtatványt április hónapban minden vállalkozó részére kiküldtük.
Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység esetén az adó alapja a nettó árbevétel, csökkentve az eladott áruk beszerzési értékével, a közvetített szolgáltatások értékével, az anyagköltséggel. Az adó mértéke az adóalap 1,5%-a.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az adóbevallást abban az esetben is be kell nyújtani, ha a vállalkozónak nem volt bevétele, illetve ha tevékenysége 2008. év folyamán megszűnt, záró bevallást kell adnia a megszűnés napjáig terjedő időszakra.
Felhívjuk a leendő vállalkozók figyelmét, hogy adóköteles az önkormányzat illetékességi területén állandó vagy ideiglenes jelleggel végzett vállalkozási tevékenység. Az adókötelezettség az iparűzési tevékenység megkezdésének napjától kezdődik, tehát aki 2009. év folyamán kezdi meg tevékenységét, be kell, hogy jelentkezzen az iparűzési adó hatálya alá.
A formanyomtatványok ingyen beszerezhetők a körjegyzőségen, vagy letölthetők az alul felsorolt linkekre kattintva. Bővebb információ ügyfélfogadási napokon kérhető személyesen vagy a 72/377-001-es telefonszámon.
Újpetrei Körjegyzőség

Itt töltheti le a dokumentumokat:

adbevjel                     adbval2008                             adbval2009

A hozzászólások le vannak tiltva.